A 10 legjobb esküvős oldal

minden ami esküvő, esküvős oldal, esküvői oldal, esküvői blogok, diy esküvői dekoráció, secret stories daalarna,, daalarna, april wedding journal

Ha az utóbbi időben lettél menyasszony és mostanában álltok neki a szervezésnek a vőlegényeddel, biztos vagyok benne, hogy az “esküvő” keresőszóra minden ami esküvő feljött. És akkor még nem említettem a Pinterestet, a diy esküvői dekorció kánaánt, ahol egyetlenegy szóra rákeresve, hirtelen órákra beszippant az esküvői tervezgetés, ötletelés álomszerű világa. Igen… nekem is ismerős. 😉 2015-ben, a saját esküvőmre készülve kerestem rá legelőször  “wedding decor” kifejezésre, azóta pedig számtalanszor. Nagyon szeretem és szívesen követem a külföldi oldalakat, hiszen a legfrissebb trendek, ötletek ott találhatóak meg.

Temérdek, több száz oldalnyi esküvős cikken rágtam már át magamat, úgyhogy most összeszedtem a -szubjektív- listámat, a legjobb esküvős oldalakról és blogokról. A legtöbb angol nyelvű, de ha másért nem, már csak a képekért, a friss és kifinomult dekorációs ötletekért és valódi esküvői beszámolókért is megéri nézegetni ezeket az oldalakat.

Lélegzetelállító romantikus dekorációk, gyönyörű pasztell színekben, igazi esküvők a világ minden tájáról. Így jellemezném ezt az esküvői oldalt, pontosabban a rajta található beszámolókat. Érdemes az ‘Inspiration boards‘ kategóriát nézegetni, itt csodaszép kollázsokat találhattok, ami hasznos lehet a dekoráció tervezésnél, kiindulópontnak használni. 

esküvős blog, esküvői blogok, igazi esküvő, DIY esküvői dekorció,minden ami esküvő

Ez az az oldal amit már jóval azelőtt olvasni kezdtem, hogy akár az esküvőnek a gondolata megfogalmazódott volna bennem. Lifestyle, wellness és divatcikkeket is tartalmaz, természetesen mindezt esküvős témában. Érdemes a hírlevelükre is feliratkozni, amiben összeszedik a hét legjobb témáit, inspirációit, ezért én a hírlevelüket szeretem a legjobban olvasni. A ‘Shop’ részlegen pedig számtalan esküvős termék közül lehet választani, inspirálódni.

Az egyik legismertebb és legkedveltebb oldal az USA-ban. A tematikái között megtalálhatóak a szervezéssel kapcsolatos tippek, bár nekünk itthon nem releváns ez a funkció, de a kért nászajándék listát (wedding registery) is regisztrálhatják itt a párok. Ami nekünk annál is inkább érdekes az az, hogy ingyenes esküvői weboldalt tudtok készíteni a The Knot platformján keresztül. Ez főleg akkor lehet hasznos, ha vannak külföldi vendégeitek, akiknek egyszerűbb lehet a weboldalon keresztül informálódni, mintsem telefonálgatni nektek.

Avagy a “mezítlábas menyasszony” , a szabadszellemű címnek megfelelően találhattok itt valódi esküvőket, megfűszerezve egy kis francia hanyag eleganciával. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem az az érzésem, hogy az összes francia esemény árasztja magból azt az igazi je ne sais quoi hangulatot; legyen akár egy könnyed bohém, vagy egy finomam elegáns esküvő valamelyik Loire-völgyi kastélyban. Azoknak ajánlom ezt az oldalt, akik odavannak a visszafogott eleganciáért, az exkluzív hangulatú esküvőkért és rajonganak a stílusos részletekért. Ez a blog az egyik személyes kedvencem, a kedvencek közül.

A leghasznosabbnak a “Wedding Inspiration” szekciót tartom, mert itt tudtok keresni szín és stílus alapján is, és szuper trend-előrejelző cikkei vannak.

junebug

Nem biztos, hogy elsőre azt gondolnánk, hogy a britek mekkora esküvői nagyhatalmak. Márpedig akárhány brit esküvőt megnézek, leesik az állam, milyen csodás stílusérzékkel vannak ők is megáldva. Anglia, a menyasszonyok nagy kedvence, a David Austin rózsa alias angol rózsák hazája. Emellett a kertészeti és virágkötészeti őstehetségek otthona is. A weboldal imádnivalóan hangulatos -néha esős-, angol vidéki esküvőkkel vana tele. Még saját podcastjuk is van. Óriási podcast rajongóként csak ajánlani tudom, mert igazán hasznos tippeket kaphattok a szervezés apró-cseprő, néha figyelmen kívül hagyott részleteihez. Magam is rendszeresen hallgatom, itt tudjátok elérni.

A ‘Wedding planning’ fül alatt roppant praktikus bejegyzéseket olvashattok, elkezdve attól hogyan pózoljatok az esküvői képeken, egészen addig milyen fehérneműt érdemes a menyasszonyi ruha alá venni. Az instagram oldalukról pedig már áradoztam a saját insta oldalamon. Egyszerűen gyönyörű minden egyes kép amit kiposztolnak.

Másik nagy kedvenc: a modern fine art esküvők menyországa. A bemutatott valódi esküvők galériája mellé csatolják, az esüvő színpalettáját, stílusának megnevezését és interjút a párral. Ezt az oldalt megnyitva, órákra el lehet veszni az esküvők csodás világában. Esti filmnézés vagy végeláthatatlan facebook üzenőfal olvasgatás helyett, ezt ajánlom! Garantált az új addikció. 😉  

Valódi -magyarországi- esküvők tárháza, a legszebb Daalarna ruhás menyasszonyok beszámolói alapján. Ez a Daalarna online esküvői magazinja. Nem is tudok olyan magyar menyasszonyt aki nem ismerné Benes Anita ruháit. Amilyen gyönyörűek a ruhák, olyan igényes ez az oldal is. Olvashattok a legújabb kollekciók titkairól, érdekességeket a cégről és egyéb esküvős cikkeket is.  

daalarna-ocean-eskuvoi-ruha-kollekcio-2018-4c-1

Anikó blogja úttörő volt itthon, ezzel a modern és letisztult esküvői stílust bemutató bloggal. Még magam is izgatott menyasszonyként váltam az olvasójává, csodálva figyeltem a stílusos esküvői anyagokat és az igényes munkákat amikről Anikó olykor személyesen tudósított. Álmomban sem mertem volna gondolni, hogy egyszer majd én is ott leszek az ajánlott szolgáltatók között.

 Ezek lennének a szubjektív listám szereplői. Az biztos, hogy egy hétvégét érdemes rászánni egy pohár finom bor kíséretében, hogy végig fussátok az oldalakat. Jó nézelődést!

…És addig is, kellemes esküvői készülődést kívánok!

Letti

EZ IS ÉRDEKELHET
KÖVESS FACEBOOKON

A borítóképet köszönöm: Török-Bognár Reni