Dunai Csónakház | esküvői helyszín vélemény

A Dunai Csónakház egy igazi romantikus rendezvényhelyszín a Duna-parton. Most ezt a budapesti esküvőhelyszínt szeretném nektek bemutatni, dekoros szemmel. Ahogy az előző, ez a bejegyzés is ugyanazon szempontok szerint haladva épül fel. Egy kis segítséget szeretnék nyújtani, ha éppen a helyszínválasztás előtt álltok. A bejegyzésemben teljes mértékben a saját, szubjektív meglátásaimat írom le, de ugyanakkor igyekszem olyan használható, praktikus tanácsokkal és információkkal szolgálni, ami nektek is jól jöhet az esküvői helyszín kiválasztásánál.

Több alkalommal is dekoráltuk a Vakvarjú Csónakházként is ismert rendezvénytermet, úgyhogy elmondhatom, hogy otthonosan mozgok itt. Az előző esküvőinket itt tudod megnézni.

Elhelyezkedés, megközelítés

A Dunai Csónakház Pesterzsébeten található, a belvárosból kb 10 perc alatt elérhető autóval. A Soroksári úttól nem messze áll, egy csendes kis utcában, közvetlenül a Duna egyik mellékágának a partján. Egy percig sem tűnik fel az, hogy a város egyik forgalmas részén vagyunk. Ha szeretnétek nyugodt környezetben esküdni, fontos a jó megközelíthetőség , de Budapesthez is ragaszkodtok, akkor ez a tökéletes helyszín nektek.

vakvarjú csónakház, dunai csónakház, esküvő, dunapart, csónakház, rendezvényterem,, duna parti esküvő helyszínek,csepel rendezvényterem,esküvői helyszínek,esküvői helyszínek,vakvarjú étterem,dunai csónakház rendezvényterem, budapesti esküvőhelyszín

Stílus, dekorálhatóság

A helyszínt, ami egyben Vakvarjú Étteremként is funkcionál, egy igazi csónakházból alakították át, ezért az enteriőr is magán hordozza ezeket a rusztikus szerkezeti  jellemzőket. Ami a színeket illeti, sok meleg szín található bent: barna különböző árnyalatai, vöröses-barna natúr téglafal, vajszínű falak. Picit eklektikus a stílusa és elég karakteres, ezért véleményem szerint nem bír el bármilyen színvilágot és/vagy stílust.
Viszont ahogyan más hasonló stílusú helyszín esetében, ahol sok a fafelület, itt sem ragadnék meg csak rusztikus dekornál. 
A helyszínnek nagyon jól állna greenery dekoráció ami egy biztonságos választás, vagy sárga-narancs-barna-bézs alapokra épülő dekoráció. Így például egy szárazvirágos, natúr színekből álló esküvői dekoráció vagy egy teljesen őszies színű és hangulatú díszítés –mint amilyen ez az esküvőnk is volt– szintén csodásan állna ennek az enteriőrnek.

A szabadon hagyott téglafelületek és fekete szellőzőcsövek miatt, akár egy indusztriális stílusú esküvőt is szívesen készítenénk itt.

A főasztalt a képen látható barna keretes, tapétás fal elé helyezik. A keretre csak olyan módon lehet erősíteni bármit is, ha az utána sérülésmentesen leszedhető. Úgyhogy ha egy komolyabb, látványosabb (nehezebb) hátteret szeretnétek, akkor javasolt a külön állvány bérlése. 

vakvarjú csónakház, dunai csónakház, esküvő, dunapart, csónakház, rendezvényterem,, duna parti esküvő helyszínek,csepel rendezvényterem,esküvői helyszínek,esküvői helyszínek,vakvarjú étterem,dunai csónakház rendezvényterem, budapesti esküvőhelyszín

Bútorok

A helyszínen alapból körasztalos elrendezés a javasolt, az elrendezéshez találtok egy kis segédletet is a weboldaukon. Az asztalokhoz fehér terítőket biztosítanak, amihez van anyagában mintás napron is (kisebb terítő az alapterítő felett), ezt ha natúr, letisztultabb dekorációt szeretnétek érdemes elhagyni. Az étkészlet kifejezetten igényes, nincsenek kommersz vizespoharak. Az italokat elegánsan külön pulton szolgálják fel, így nincsenek felesleges italosüvegek az asztalon, amik tönkretennék az összképet.

A vacsorához textilhatású papírszalvétát biztosítanak, ami egy vastagabb papírszalvéta. Ha elegáns és stílusos végeredményt szeretnétek, akkor a textilszalvétát javaslom, a dekorhoz illő színben. 
Ha mi készítjük a dekorációt, minden esetben szoktam javasolni a textilszalvétát, mert nagyon sokat emel az asztal összképén, mert teljesen más az esése és a formája mint a hagyományos papírszalvétának és szebben mutat rajta a dekoráció. Itt találtok példát, milyen jól ki tudja egészíteni a textilszalvéta az asztal dekorját.

A barna székek a helyszín sajátjai, ezeket akkor javaslom, hogy cseréljétek le, ha egy elegánsabb stílusú dekorációt szeretnétek.

 

Ceremónia

Helyben, egyedi módon a vízparti stégen van lehetőség megtartani a polgárit, árnyas fűzfák alatt. A Duna és átellenes partját szegélyező zöldek mellett, a faborítású csónaktároló adhat érdekes hátteret a ceremóniának. 
5 perc autóútra található az Árpád-házi Szent Erzsébet templom, amit szintén volt lehetőségünk feldíszíteni, így biztos, hogy engedik a dekorációt.

vakvarjú Csónakház dunai csónakház, budapest esküvő, dunapart esküvő

Extrák

Saját festőállványuk van, amire kerülhet az ültetésirend vagy az üdvözlő tábla. 
Saját boldogságkaput is tudnak biztosítani a polgári ceremóniához, sőt akár motorcsónakkal is érkezhettek a polgárira, amit szintén fel lehet díszíteni.

Összességében jó szívvel ajánljuk a Dunai Csónakházat amellett, hogy egy esztétikus, igényes helyszín, az ételek is finomak és a csapat is elképesztően profi, rugalmas, kedves. Mi biztosan örömmel megyünk díszíteni újra, az elkövetkezendő szezonokban.

Megjegyzés: A bejegyzések a megírás pillanatában aktuális paramétereket és állapotokat alapul véve készülnek. Az ezt követően bekövetkezett változtatásokért (bővítés, átépítés, felújítás stb.) felelősséget vállalni nem áll módomban.

A bejegyzésben megjelenő képeket köszönöm: Walla Ádám -Kivonatok, Eszter Faragó Photography

Olvasd el a többi bejegyzést is:

The current query has no posts. Please make sure you have published items matching your query.