Menyasszonyi csokor – Tippek a tökéletes csokor kiválasztásához

A menyasszonyi csokor az esküvő egyik legfontosabb eleme, a ruha és egyéb személyes kiegészítők mellett. Ez lesz életed legfontosabb és legtöbbet fotózott csokra. Romantikus és erősen szimbolikus kiegészítő, a csokorba kötött virágok üzenetet hordoznak és személyesek.

A menyasszonyi csokor kinézetét befolyásolja a menyasszonyi ruha formája, stílusa, színe. Az esküvői dekoráció stílusa, színvilága, de még az alkatod is hat a csokor kinézetére. Emellett olyan gyakorlatias faktorok, mint a szezonalitás, rá szánt költségvetés.

Ezekre érdemes odafigyelni a csokor kiválasztásánál:

A MENYASSZONYI RUHA STÍLUSA ÉS FORMÁJA

Egy jól megválasztott stílusú menyasszonyi csokor, tökéletesen kiegészíti a ruhát. A klasszikusabb vonalvezetésű vagy romantikus ruhákhoz a körcsokrok illenek, míg a bohém, lazább ruhákhoz jöhetnek az aszimmetrikus, szabálytalanabb szépségek.

rókusfalvy Birtok,etyek, etyek esküvő, rókusfalvy esküvő, pest megyek essküvő helyszín
esküvői dekor budapest, fekete, menyasszonyi ruha, galia lahav ruha, landesz kati, hard rock hotel budapest

EGYÉNI ALKAT

Ezt is érdemes figyelembe venni. Azt szoktam mondani, főleg kisebb alkatú menyasszonyoknak, hogy figyeljünk arra, hogy ne a csokor vigyen téged, hanem te a csokrot. 🙂 Ebben az esetben kicsi menyasszonyi csokrot ajánlok. Magasabb menyasszonyoknak jól állnak a lelógó, akár csepp alakú vagy hosszúkás menyasszonyi csokrok is.

AZ ESKÜVŐI DEKORÁCIÓ STÍLUSA ÉS SZÍNEI

Az esküvő stílusát is érdemes előre meghatározni és utána eldönteni, hogy milyen csokrot szeretnél. Egy formálisabb, elegáns esküvőnek jól áll egy klasszikus, fehér csokor, míg egy tematikus esküvőnél jöhetnek a legkülönlegesebb ötletek is. Egy rusztikus esküvőnek jól állnak a borzasabb csokrok, ahol zöldek lógnak ki itt-ott belőle. Egy kastélyban tartott esküvővel szépen harmonizálnak az elegáns, finom csokrok. Míg egy indusztriális esküvő esetén jöhetnek a határozottabb vonalvezetésű virágok.

SZEZONALITÁS

Nem ugyanaz a virág kerül egy nyári menyasszonyi csokorba, mint ami egy őszi menyasszonyi csokorba. A nagy menyasszony kedvenc, a bazsarózsa például kora májustól, június végéig érhető el. Ilyen esetben mindig ajánlok olyan helyettesítő virágot, ami stílusban és kinézetében hasonlít a vágyott virágra. A virágok kiválasztásánál elsősorban az esküvő stílusát és ahhoz illő, éppen elérhető virágokat érdemes belekomponálni a csokorba.

haraszthy-vallejo, etyek, etyeki esküvő, the wedding foy, blush wedding decor, esküvő dekor, vintage esküvő, esküvői inspiráció, burgundy esküvő

KÖLTSÉGVETÉS

A menyasszonyi csokorba kerülnek a legszebb virágok, gondosan odafigyelek minden egyes virágszál kiválasztására. Nem lehet rajtuk egy csúnya barna pötty sem, a szirmoknak tökéletesen kell állnia. A csokorra szánt összeg befolyásolja a beletehető virágok fajtáját és minőségét is. Ebben a bejegyzésben részletesen írtam, a menyasszonyi csokor árakról. Személy szerint nem vagyok az olcsó menyasszonyi csokrok híve, ha valamire akkor erre érdemes költeni, hiszen ez a legfontosabb kiegészítőd.

A legszebb csokrokba sokszor teszek például Proteát, prémium minőségű David Austin angol rózsát, Sarah Bernhardt bazsarózsát és egyéb különlegességet, ami illik az esküvőhöz.

Az esküvőt követően a csokrot professzionális eljárás keretében tartósíttathatod olyan módon, hogy a virágok megőrzik eredeti színüket és formájukat. Erről is írtam ebben a bejegyzésben.

Ha pedig tanácstalan vagy, hogy mi állna jól a kezedben, milyen csokrod legyen, keress fel engem és esküvőd dekorációjának megtervezésén belül ezt is átbeszéljük.

A bejegyzésben felhasznált képeket készítette: Török-Bognár Reni, Herczeg Zoltán, Bowtie Weddings, RP Fotó, The Wedding Fox, Vámos Photo, Teodóra Simon Photography

Olvasd el az előző bejegyzéseket is:

The current query has no posts. Please make sure you have published items matching your query.