Elhalasztottátok az esküvőt? -Segítek, hogyan tervezzétek újra a dekorciót

Először is, bármilyen okból történt az elhalasztás, szeretném elmondani, hogy nagyon sajnálom. Nehéz és hosszasan átgondolt folyamat része ez a döntés, ami senkinek sem könnyű, legfőképpen nektek nem. Úgy érezhetitek, hogy dugába dőlt a több hónapos tervezés-szervezés, kétségbe vagytok esve, hogy mi lesz a kiválasztott szolgáltatókkal, foglalókkal, mintha az egész szervezést előről kelleni kezdeni. 
Most arra az esetre szeretnék segítséget nyújtani, ha már az első sokkon túl vagytok, kitűztétek az új időpontot, megvannak a régi/új szolgáltatók és hátradőlhettek, vagyis újra indul a visszaszámlálás.

Ebben a bejegyzésben leírom, hogy mik azok a szempontok és lépések, amit újratervezéskor érdemes figyelembe vennetek a dekorral kapcsolatban; hogy a végül ugyanolyan tökéletes és stílusos esküvőtök legyen, mintha csak az eredeti dátumon került volna megtartásra.

Miért fontos újra átgondolni a dekort?

A jó dekor illeszkedik a helyszín stílusához, színvilágához, hozzátok, a helyszín adta lehetőségekhez, berendezéshez. Illeszkedik vagy legalábbis figyelembe veszi a vacsora felszolgálási módját, és igazodik a szezonhoz, mind felhasznált alapanyagban, mind pedig színvilágban. Persze ez utóbbi nincs kőbe vésve, de én személyszerint mindig törekszem az évszakkal is harmóniába hozni a dekorációt, mert így sokkal természetesebb hatás érhető el.
Az időpont megváltoztatásával felmerülhetnek olyan körélmények, amik az esküvői dekorációt is befolyásolják.

Helyszín

Jó esetben a helyszínetek változatlan, így maradhatnak a megbeszélt mennyiségek és dekorációs elemek. Ha mégis másik helyszínt kellett keresnetek, vegyétek figyelembe a következőket:

  • hogy milyen a helyszín stílusa
  • mérete
  • elrendezése
  • az enteriőr domináns színei, amik befolyásolhatják az esküvő színeit
  • kellhet-e az elrendezésből adódóan plusz irányítótábla, több vagy kevesebb dekoráció egyes helységekbe
  • kellhet-e bútorbérlés
  • ha eleve béreltetek volna, milyen kiszállítási feltételekkel vállalja az új helyszínre a cég
  • hány órától lehet átvenni a helyszínt, vagyis dekorálni, mikorra kell lebontani a dekorációt
  • miket biztosít vagy nem biztosít az új helyszín

Színpaletta

Gondoljátok át, hogy a színek amiket választottatok, hogyan illenek az új évszakba.
Hogyan lehet egy kora tavaszi, üde színpalettából őszies és hívógató?
Használjátok fel a sötétebb árnyalatokat (pl. hamvas zöld helyett lehet fenyőzöld), vagy adjatok hozzá nyomokban egy-egy sötétebb színt és máris igazodik az évszakhoz. Gondoljatok inspirációként a mély, gazdag ékszerszínekre mint a rubint piros, vagy smaragdzöld, padlizsán lila, vagy az ősz meleg színeire.

Stílus, tematika

Ha eddig késő tavaszi esküvőt terveztetek, annak minden szuper velejárójával, mint fagyis kocsi, fröccs bár és hasonlók; de őszi/téli lett belelő vagy fordítva, nem kell elkeserednetek! Gondoljátok végig, hogy mit szerettek azokban az évszakokban, mik a sajátosságai, amitől hangulatossá válik egy-egy évszak? 
Például egy őszi esküvőn felállíthattok karamellás alma sarkot, télen pedig jöhetnek a sültgesztenye sarkok vagy a forraltboros pultok. Ha tavasszal zöld levelekre írt ültetőkártyát terveztetek, akkor ősszel érdemes sárguló falevélre váltani és így tovább.
 Elő a “klisékkel” de csakis jó értelemben, adjátok hozzá a saját személyiségeteket és máris kész az évszakhoz illő hangulatos dekoráció.

Létszám

Ha változik a létszám valamilyen oknál fogva, akkor a dekor mennyisége, elrendezése is változhat. Lehet, előtte a magasabb létszám miatt nem lehetett körasztalotok, vagy fordítva. Ez esetben a dekor elrendezése, egy asztalra jutó mennyisége is módosulhat. 

Szezonális virágok

Ez az ami egyébként is sokszor felmerül a konzultációkon kérdésként: a virág amit szeretnétek vajon elérhető-e az esküvőtök idején. Ezzel muszáj számolni, hiszen sajnos nem lesz bazsarózsa egy őszi vagy téli esküvőn. Viszont ebben az esetben sem szabad csüggedni, ha az adott virág nem elérhető, mindig szoktam helyettesítő virágot javasolni, ami stílusban, összképben hozza ugyanazt a hangulatot, mint a vágyott virág.

haraszthy-vallejo, etyek, etyeki esküvő, the wedding foy, blush wedding decor, esküvő dekor, vintage esküvő, esküvői inspiráció, burgundy esküvő

+Amire még érdemes gondolnotok

  • Hasznos új meghívót küldeni az új dátummal és az aktuális dekorhoz illeszkedő stílusban.
  • Ha bármi változik a dekorációban, számoljatok azzal, hogy ez árváltozással is járhat. Ezt mindenképpen egyeztessétek a dekorosotokkal.

Végül pedig azt tanácsolom, hogy az új időpontra tekintsetek optimistán úgy, mint egy tiszta lapra, amin lehetőségetek van egy teljesen új sztorit írni. Továbbá több időtök jut az utolsó simításokra, amitől csak tökéletesebb lesz a Nagy nap.
Kipróbálhattok olyan színeket, megoldásokat, amit egy másik időpontban nem biztos, hogy alkalmas lett volna. Legyetek optimisták, mert nem a dátum vagy az évszak számít, hanem az, hogy Ti egybekeltek. Utoljára, de nem utolsósorban pedig jusson eszetekbe, hogy ha ezt kibírtátok, akkor bármi mást is kibírtok együtt. 😉

További kellemes esküvői készülődést kívánok!
Letti

Tökéletes dekorációt szeretnél az esküvődre? Ne maradj le szabad időpontjainkról, keress fel minket most
EZ IS ÉRDEKELHET
KÖVESS FACEBOOKON

A bejegyzésben megjelenő képeket köszönöm: The Wedding Fox, Vécsei Fotó, Eszter Faragó Photography, Török-Bognár Reni, Walla Ádám-Kivonatok