Hogyan legyen esőben is szép esküvőd?

Nem hallottam még olyan menyasszonyról akinek a vágyálma lenne, hogy egy esős napon menjen férjhez. Amint kipattannak az első rügyek tavasszal, mindenki vágyik kifelé a természetbe, a tavaszi-nyári esküvők szerves részei a kültérre koncentrálódnak, mivel az árnyas fákkal tarkított zöld kertnél, mezőnél, kevés szebb háttért lehet elképzelni egy szabadtéri esküvőnek.

Ugyanakkor -sajnos- nem lehet figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy a meleg évszakok szerves része az eső, de mit tegyél, hogy az álom esküvőd ne forduljon át rémálommá? Összeszedtem neked alább néhány pontban, hogy mire érdemes figyelni, hogy az eső ne állhassa útját a boldogságotoknak.

1. Legyen B terv

Ez az első és legfontosabb. Ha az esküvőtök javarészt kint zajlik, vagy akárcsak a ceremónia, mindenképp készüljetek fel arra az eshetőségre, ha leszakadna az ég. Beszéld meg a helyszínnel, hogy milyen zárt helyet tudnak biztosítani a ceremóniához. Ha a büféasztalokat is kintre terveztétek, mindenképp érdemes napernyőt kérni föléjük (ez mondjuk a tűző napsütés ellen is hasznos nyáron).

 

2. Eső mosta ceremónia

Ugyanakkor nem dől össze a világ egy kis szemerkélő esőtől. Ha biztosak vagytok benne (Időképet nézegetni érdemes), hogy nem fog úgy esni mintha dézsából öntenék, akkor akár olyan bátrak is lehettek, hogy bevállaljátok az esőt! Szerezzetek be pár színes ernyőt a vendégeknek (kínaiból, tesco stb.). Helyezd el a ceremónia bejáratánál, vagy kérd meg a dekorosodat, hogy ötletesen helyezze el az esernyőket, hogy a vendégek vehessenek maguknak egyet mielőtt helyet foglalnak. Amellett, hogy praktikus a ceremónia alatt, hasznos ajándéknak is bizonyul. 🙂 Fekete színű ernyőt semmiképpen sem ajánlok, a “gyászos” hangulat elkerülése végett 🙁

 

3. De mi lesz a kreatív fotókkal?!

Egy jó fotós minden helyzetben meglátja a szépséget, így van ez az esős napokon is. Bízd rá magadat a fotósodra, hiszen ha profi, tudja hogyan hozza ki belőletek, a helyszín fényviszonyaiból stb. a legjobbat. Ha bevállalósak vagytok akkor szerezz be előre egy színes vagy átlátszó ernyőt és egy hozzá színben illő gumicsizmát és kapd fel őket a fotózás idejére. Élvezzétek az esőt és szülessenek mókásan vagány képek. 🙂

4. Túlélő csomag a vendégeknek

Ha 50%-os esély van az esőre talán az a legrosszabb, hiszen váratlanul érhet a zuhé, miután mondjuk egész nap rekkenő hőség és napsütés volt. Ilyen esetekre jól jöhet, ha a mosdókban elhelyezel egy kis kosárkában pár túlélő csomag kelléket. Ami főleg a lányoknak lesz hasznos: hajlakk, zsebkendő, vatta pálcika, szemceruza, szempillaspirál -az esetleg lefolyt smink korrigálására. A fiúknak hasznos lehet a hajformázó (már akinek fontos a belőtt séró :D).

5. Esőbiztos esküvő dekor

Miért ne inspirálódhatnál a lisszaboni Águeda utca színes esernyő dekorációjából? Egyszerűen mesés ötlet akár a szabadtéri tánctér feletti részt, színes vagy csak fehér ernyőkkel bevonni. Bohókás, nem mindennapi és nem mellesleg véd a szemerkélő esőtől vagy az erős napsütéstől. Ha szeretnél egy ilyen dekorációt, ne habozz megkeresni! 😉

És végül…

Azt tanácsolom, hogy ha az esküvőd napján mégis esne, semmiképpen se stresszelj rá. Ha csak egy tanácsot fogadsz meg, az mindenképpen az első legyen, hogy készüljetek esőtervvel a helyszínen. Ha ez megvan és mindenki szárazon megúszta (haha) akkor már nincs min aggódnod. Másrészt pedig -bár közhely- de engedd el, hiszen változtatni rajta nem tudsz, viszont az esküvőd napjából csak egy van, úgyhogy koncentrálj csak arra, ami a legeslegfontosabb aznap: kettőtökre és a szerelmetek ünneplésére.

Kellemes készülődést kívánok!

Letti

 

Képek forrása: Pinterest