Koszorúslány csokor vagy csuklódísz?

Nem tudod, hogy melyiket válaszd, melyiket „szokták” vagy melyik illene a koszorúslányaidhoz? Olvass tovább, és a bejegyzés végére már tudni fogod, hogy koszorúslány csokor vagy csuklódísz jobb-e az esküvődre.

A KOSZORÚSLÁNY CSOKOR

A koszorúslány csokor, a menyasszonyi csokorral harmóniában készül el és kisebb annál. Többféle megoldás létezik arra, hogyan különítsük el kinézetben a koszorúslányok virágait a menyasszonyi csokortól.

HOGY NÉZZEN KI

  • Ha ugyanolyan, mint a menyasszonyi csokor: ilyen esetben azt javaslom, hogy a koszorúslány csokor legyen látványosan kisebb
  • Egy féle virágból: ilyenkor a menyasszonyi csokorban megjelenő egyik virágból, vagy teljesen másmilyen virágból készülnek el a csokrok. Állhat akár kizárólag zöldekből, ha illik a koncepcióhoz.
  • Másik színben: a koszorúslány elkészülhet, a dekorációban megjelenő valamelyik színben. Például, ha a dekoráció őszi színekben játszik (burgundy-narancs-barna), a csokrok lehetnek csak burgundy színűek

 

MIÉRT AJÁNLOTT A KOSZORÚSLÁNY CSOKOR

Bevonulásnál sokkal szebb és elegánsabb, ha a lányok kezében egy csokor van –még ha pici is–, mert akkor biztosan egységesen, szép tartással vonulnak be. Míg csokor nélkül sokan nem tudják mit kezdjenek a kezükkel, ha nincs mit fogniuk. Majd az esküvő után, emlékként hazavihetik. Ha a koszorúslányok ruhája nem pontosan ugyanolyan, egyen csokrokkal szépen összefésülhető a kinézetük.

 

KIK KAPNAK CSOKROT

Értelemszerűen a koszorúslányok, sokszor a tanúnak is ugyanilyen csokrot szoktak kérni. Nagyon pici gyerekeknek nem javaslom a koszorúslány csokrot, mert inkább nyűgként élik meg/ elhagyják/elejtik stb. Általában 7-8 éves kortól már kényelmesen tudják magukkal vinni a kislányok a virágokat. Ez alatt inkább egy cuki, fejre való virágkoszorút és kézbe legfeljebb sziromszórást szoktam javasolni.

ÁRAK

  • 9-12 ezer forinttól – kizárólag rezgőből készülő csokor esetén, méret függő
  • 15 ezer forinttól –komolyabb, a dekorációval harmonizáló virágok esetén.
Az árak a kiszállítást nem tartalmazzák.
kilroy was here esküvő, csákberény esküvő, csákberény pajta, esküvői dekoros budapest
CSUKLÓDÍSZ

A csuklódísz egy szalagra applikált virágdekoráció, de készítettem már fém karperecre is. A szalagos verzió azért jó(bb), mert így a méretét mindenki magának állíthatja be.

A szalag és a virágok színe harmonizál a dekorral, és/vagy a koszorúslányok ruhájával. A csuklódíszbe főleg, a dekorációban egyébként is használt, kisebb fejű virágok, termések, bogyók stb. kerülnek.

 

MIÉRT AJÁNLOTT A CSUKLÓDÍSZ?

Ha a koszorúslányoknak egyéb feladatai is lesznek, mint például: sziromszórás, a menyasszonyi ruha igazgatásában segédkeznek, akkor érdemes a kezüket szabadon hagyni.

A személyes tapasztalatom az –legalábbis a bontáskor hátrahagyott csuklódíszekből erre következtetek–, hogy hosszútávon lekerülnek ezek a kiegészítők, míg csokrot még sosem láttam otthagyva az esküvő után.

KIK KAPNAK CSUKLÓDÍSZT?

A koszorúslányokon kívül még a tanúknak szoktam ajánlani. Utóbbinak azért, mert a tanúnak több dolga is szokott akadni: megfogja a csokrodat, aláírja az anyakönyvet, esetleg átadja a gyűrűket. Ezek miatt a csuklódísz praktikusabb nekik. Illetve amennyiben szeretnéd őt kicsit elkülöníteni/kiemelni a koszorúslányoktól, ezt ilyen módon is megteheted.

ÁRAK

  • Mérettől és virágoktól függően 3 000 – 5 000 forinttól
  • Nagyobb, különlegesebb csuklódíszek ennél akár magasabb áron készülnek el.
Az árak a kiszállítást nem tartalmazzák.

Összességében nincs jó vagy rossz választás, mindig azt javaslom, hogy olyan opciókat válasszatok, ami az esküvőtökhöz passzol. Ha pedig bizonytalanok vagytok, hogy mi illik a ti esküvőtökhöz, szívesen segítek a döntésben.

A bejegyzésben megjelenő képek mind a saját munkáink. A bejegyzésben felhasznált képeket készítette: Bártfay Dávid, Róbert Raffai Photography

Letti-esküvői-virágok-virágdekoráció-esküvői-dekoratőr
Letti

Szia! Dekoros vagyok és virágkötő, esküvői álmaidat virágba szövő. Köszöntelek az esküvői blogomban, ami rendszeresen frissül tippekkel, cikkekkel.
Tematikus, exkluzív, romantikus vagy a megszokottól eltérő, egyedi esküvőt szeretnél? Keress bátran!
Rólam bővebben

Olvasd el a többi bejegyzést is:

The current query has no posts. Please make sure you have published items matching your query.