Hogyan történik a személyes találkozó és tervezés

Ha már gondolkodtál azon, hogy ajánlatot kérsz tőlem, és kíváncsi vagy hogyan zajlik a személyes találkozó és tervezés,  ebben a blogposztban bevezetlek a kulisszák mögé.

Az ajánlatkérés első lépése, hogy kitöltöd az ajánlatkérő űrlapot. Ezt úgy raktam össze, hogy a lehető legtöbb fontos részletre rákérdezzek. 

Ezt követi a személyes találkozó, vagy ha nem Magyarországon laktok a virtuális találkozó.

A találkozón

  1. Elmondjátok mikre van szükségetek, hogy zajlik majd az esküvő napja, olyan kérdéseket teszek fel, amik fontosak a dekoráciò elkészítéséhez mind tervezéskor, mind pedig gyakorlatban. A kitöltött űrlap alapján haladunk sorban és minden tételt átbeszélünk egyesével. Mindenhez mutatok nektek ötletet, képeket. Mindig megkérdezem, hogy van-e bármilyen kérésetek, preferenciátok az adott dologgal kapcsolatban.

  2. A beszélgetés alatt igyekszem minél jobban megismerni titeket – a stílusotokat-, azt hogy milyen esküvőre vágytok. Ezek alapján kapok egy képet, mi illik hozzátok legjobban. Megkérdezem, hogy milyen színeket szerettek, milyen stílust éreztek közel magatokhoz, miért ezt a helyszínt választottátok.

  3. Átbeszéljük és pontosítjuk a részleteket, felmérem az igényeiteket. Miből hány darab kell, kinek, milyen módon, hogy fog kinézni stb. Csak hogy egy példát mondjak, az is számít hova tesszük a csillagszórót, mekkora kell és milyen formában.  Nem mindegy hogy a ceremónia után kell, vagy a tortavágáshoz, netalán az első tánchoz.
Letti-esküvői-virágok-virágdekoráció-esküvői-dekoratőr

A tervezés folyamata magába foglalja a...

  1. Helyszínhez, hozzátok és az esküvőhöz legjobban illő dekoráció megdizájnolását(megbeszéltek alapján). Egy dekoráció sikere az apró részleteken múlik. Az eszközök stílusának kiválasztásán, a dísztányérhoz illő evőeszköz betervezésén. Azon, hogy szatén vagy selyem szalagot használunk-e a menyasszonyi csokorhoz. Ezek azok a részletek, amiket a személyes megbeszélés alatt elhangzottak alapján tudok kideríteni és majd megtervezni.

  2. A szükséges eszközök betervezését. Minden esküvőhöz hosszas, több soros eszközlista tartozik. Vagyis egy esküvőre a virágok mellett nagy mennyiségű eszközt is viszünk. Ezek között vannak már meglévő eszközök, beszerzendő darabok és egyedileg tervezett majd elkészített darabok is.

  3. Virágdíszek ès receptek megtervezését.  Minden virágdekorációhoz gondosan megtervezett receptek és kalkulációk tartoznak. Ezeket szálra pontosan készítem el, hiszen csak ez alapján készülhet el a hiteles árajánlat.

  4. A tételes árajánlat elkészítését. Miután összeállt, hogy milyen eszközök és virágok szükségesek az általatok kért látvány kivitelezéséhez, következik az egész folyamat legszárazabb része, a matek.

  5. Továbbá moodboardokkal, színmintákkal illusztrálom, hogy mit is tervezek/beszéltünk meg az adott dekorációhoz. Ez plusz segítség Nektek ahhoz, hogy minél könnyebben el tudjátok képzelni a Nagy Napotok vizuális megjelenését. A dekorációt úgy a legkönnyebb érzékeltetni, ha képekben mutatom meg nektek a látványt.
esküvőszervezés-tippek-ötletek

ÉS AMI MÉGA TERVEZÉS ALATT ZAJLIK

Mivel a megfelelő bútorok, tányérok kiválasztását is rám bízhatjátok, ez sokszor jár olyan háttérmunkával, ami szemmel láthatatlan, de annál fontosabb. Telefonon egyeztetés a partnerekkel, hogy szabad-e az adott dátumra, ajánlat bekérése, székesekkel -helyszínnel egyeztetés, hol tudnak berakodni.

Kutatómunka és tervezés: ha valami egyedit kell készítenünk, akkor ezt sokszor több órányi google keresés, telefonos érdeklődés és személyes intézkedés előzi meg. Egyik emlékezetes dekorunknál egyedi gitárpengetőket kellett gyártatnom, ami nem olyan könnyű, mint elsőre gondolnánk.

NÉHÁNY KÉRDÉS, AMIT ÉRDEMES A TALÁLKOZÓRA ÁTGONDOLNI

  • Milyen színek tetszenek
  • Milyen hangulatú dekorációt szeretnétek
  • Hány vendégasztalt terveztek
  • Hány órától lesz a vendégvárás és a ceremónia
  • Hány koszorúslány lesz

A többit pedig személyesen. 😉

A személyes találkozó arra is jó alkalom, hogy megismerjetek. Mindig azt javaslom a párjaimnak, hogy csakis olyan szolgáltatóra bízzák rá ezt a fontos napot, akivel megvan a kölcsönös szimpátia és 100%-os bizalom. Eddigi párjaimnak, akik azért kerestek fel, mert szeretik a munkáimat és szeretnének egy profin megtervezett és kivitelezett dekorációt, a konzultáció hasznosnak bizonyult. Ha ezek alapján úgy látjátok, hogy egy ilyen szolgáltatót kerestek mint én, akkor egyeztessünk időpontot a találkozóra!

Ha még bizonytalan vagy, hogy ki számodra a megfelelő dekoros, olvasd el a “Hogyan válassz dekorost az esküvődre” című bejegyzésemet.

A bejegyzésben felhasznált képeket készítette: Alexandra Fehér Photography

Olvasd el az előző bejegyzéseket is:

The current query has no posts. Please make sure you have published items matching your query.