Deák Udvarház | esküvői helyszín vélemény

Ebben a sorozatban azokat az esküvői helyszíneket mutatom be, ahol már jártunk és szívesen ajánlom a házasulandóknak, vagyis nektek. A helyszíneket dekoros szemmel járom körbe (virtuálisan); elmondom, hogy milyen jellemzőkkel bír, és ötleteket adok, hogy milyen dekorációs lehetőséget rejt magában. Ha a sorozat többi részére vagy kíváncsi, ide kattintva tudod elolvasni. 

Ezúttal a bejegyzésem fókuszában, a Kakucson található Deák Udvarház áll.

Elhelyezkedés, megközelítés

Budapesttől csupán negyven percre található. Autóval az M5-ös autópályán keresztül, igen egyszerűen elérhető. A mi szempontunkból ez azt is jelenti, hogy a dekoráció felhelyezése után, könnyedén haza tudunk menni, majd a hajnali a bontásra is hamar visszaérünk. 

Kifejezetten tetszik az, hogy Kakucs csendes kis szegletében található, az erdő mellett, ahova nem hallatszik át az autózaj, nincs forgalom, csak a csend, a természet és a madárcsicsergés. Ha egy romantikus, lazán elegáns, tóparti vintage stílusú esküvőhelyszínről álmodozol, akkor a Deák Udvarház számodra a megfelelő hely.

Deák Udvarház budapesti dekoros
Stílus, dekorálhatóság

BELSŐ RÉSZ

Kezdeném a nagyterem enteriőrjével. A rendezvényház stílusa egyértelműen vintage, amit javarészt a meleg tónusú, kőszínű téglafal, a díszes lábú vintage asztalok és a  csillárok határoznak meg. 
Itt teszek egy kis kitérőt, hogy leírjam a vintage és a rusztikus stílus közötti különbségeket. 

  • A vintage stílus elsősorban elegánsabb, több klasszikus elemet és anyagot foglal magába, mint például: kristálycsillárok, gyöngyök, horganyzott üveg, csipke, díszített üveg, díszes gyertyatartók. Az összkép mindig klasszikusan kifinomult, romantikus és nőies.
  • A rusztikus stílus ezzel szemben natúrabb, nyersebb. Jellemző anyagai a nyersfa-faszelet, újrahasznosított fa, “háztáji” eszközök úgy mint: bádog kanna, demizson, almás rekesz, régi falétra, és még folytathatnám.

A két stílus keverhető egymással, illetve inkább csak egyes elemei. (pl.: a gyöngyök és nyersfaszeletek nem igazán illenek egymáshoz)

Az enteriőr meghatározó színei a fehér, világos barna (padló), és a szürke, de ez utóbbi fehér vagy színes abrosszal módosítható. Elég sok színt elbír ezáltal a belsőtér, ezért akár egy színesebb, pasztel árnyalatokból álló dekorációt is el tudok képzelni ide. A világos téglafalak és a csillárok már-már egy dél-francia chateau-ra emlékeztetnek, ezért egy légies barack-fehér-zsályazöld színpaletta, és  elegáns kőurnákba rendezett virágkompozíciók is jól mutatnának itt.

KÜLTÉR

A kert talán a Deák Udvarház egyik legvonzóbb része. A csodálatosan rendben tartott kertben található egy hagulatos tavacska -ahol hajnalban még békakuruttyolást is hallottunk-, míg a szélét egy hatalmas mező határolja. Maga a tó is nagyon hangulatos dekorációs lehetőségeket rejt magában: dekorálható akár uszómécsessel, vagy a tó köré helyezhetünk  több tucatnyi lámpást, amivel varázslatos hangulatot teremthetünk este. A kültéren is sok-sok apró vintage dekor, lámpás található, ami hozzátesz a hely bájos stílusához. Vendégvárás esetén a kültéren elhelyezett könyöklőkre is teszünk dekorációt, hogy a belsőtér és a kültér harmóniában legyen egymással.

Bútorok

Ami a bútorokat és a helyben megtalálható eszközöket illeti, egyértelműen vintage stílusúak. Ez a mérvadó, a dekoráció tervezésekor is.

A szürke asztallappal rendelkező asztalok (van kör- és táblaasztal is), feltűnő elemét alkotják a látványnak, ezért -ha nem a koncepció része ez a szín- javaslom a terítő használatát. Ez egy letisztultabb alapot nyújt a dekorációhoz. A kiegészítő asztalok szürke abrosszal vannak felterítve, ami szépen harmonizál a vendégaasztalokkal. Elegánsabb összképhez a körasztalokat szeretem javasolni, de természetesen ez létszámfüggő is.

főasztal mögött található kandallópárkányon, alapból a helyszín saját dekorációja található. Ezt igény szerint lecseréljük, de kiegészíthetjük a koncepcióba illő dekorelemekkel és virágokkal.

Külön kedvencem, hogy a főasztalhoz fényes, szürke színű bársonyszékek is rendelkezésre állnak. Ezekkel látványosan emelhető a főasztal díszítettsége.

deák udvarház, deák udvarház esküvő, kakucs, egy romantikus erdei kúria,kakucs deák udvarház, esküvő- deák udvarház, romantikus stílusú esküvő, blush wedding decor
Ceremóniahelyszín

A ceremónia a fentebb említett tó és tisztás ölelésében zajlik. Rendhagyó módon kettő boldogságkapu található itt. Az egyik a bevonulóút elején, a másik pedig az, ahol maga a ceremónia is történik. Ez utóbbi viszonylag nagy méretű. Azt javaslom, hogy egy látványos virágdísz legyen rajta, vagy két oldalt, két nagyobb dísz kerüljön rá. A túl pici díszek aránytalanul elvesznek a kapun. Ahhoz, hogy teljes legyen a látvány, a bejáratnál álló boldogságkapura is javasolok dekorációt. 

A háttérben lógó vesszőkoszorú változatos alapot kölcsönöz a design koncepcióhoz illő virágdekorációkhoz. A koszorúra tehetünk virágokat, vagy akár egy keskeny fatáblát, számotokra jelentőségteljes idézettel -egy mondattal.

A fehér kerti székek oldalára hagyományos megoldásként rögzíthető virágcsokor, de szerintem sokkal izgalmasabb, a bevonulóút mentén elhelyezett dekoráció.

Igény esetén a benti télikertben is lebonyolítható a ceremónia, ami szintén nagyon mutatós.

Deák Udvarház budapesti dekoros
Extrák

A helyszín rendelkezik saját festőállvánnyal, amely  nagyméretű táblákat is elbír, tehát ültetésirendhez tökéletes, és ami véleményem szerint nagy pozitívum, textilszalvétát is tudnak biztosítani. Továbbá rendelkeznek egy felszerelhető hintával is, aminek a bedekorálásával már szemezek egy jó ideje.

Összességében azt gondolom, hogy igazán szép és igényes helyszín. Dekorosként szívesen térek ide vissza, mert nem kell “kozmetikázni” semmit és mindemellett gyönyörűen bedekorálható, az ide illő stílusban. Az enteriőr határozott stílusa nagyban meghatározza, az ide készíthető dekoráció hangulatát, de ezt semmiképpen nem nevezném hátránynak. Az a menyasszony, aki romantikus, csajos, vintage esküvőt szeretne, ennél tökéletesebb helyszínt aligha talál.

 

Megjegyzés: A bejegyzések a megírás pillanatában aktuális paramétereket és állapotokat alapul véve készülnek. Az ezt követően bekövetkezett változtatásokért (bővítés, átépítés, felújítás stb.) felelősséget vállalni nem áll módomban.

A bejegyzésben felhasznált képeket Bártfay Dávid készítette, a tavaly augusztusi esküvőnkről.

Olvasd el az előző bejegyzéseket is:

The current query has no posts. Please make sure you have published items matching your query.