7 nem hagyományos esküvői ötlet, amire biztosan minden vendég emlékezni fog

Milyen a nem hagyományos vagy különleges esküvő? Kijelenthetjük, hogy ez egy elég szubjektív megfogalmazás, hiszen mindenkinek más a nem mindennapi vagy a klisé. Ami valakinek egyértelmű, másnak lehet, hogy extravagáns.

Elsősorban arra bíztatlak, hogy akár a szervezésben, akár a dekorációban, olyan elemeket vegyetek bele az esküvőbe, amivel azonosulni tudtok és illik a személyiségetekhez, életmódotokhoz. Mikor megkérdezik tőlem a párok, hogy mit „szoktak”, „kell”, „Illik” egy esküvőn, mindig azt felelem, hogy elmondom mit szoktak általában vagy mi néz ki jobban vagy ami praktikusabb dekoráció szempontból, de a végső döntés mindig a tiétek.

Ebben a cikkben összeszedtem néhány kreatív ötletet, amivel nem mindennapi esküvőtök lehet. Szemezgess, ízlelgesd az ötleteket, de természetesen a döntés a tiétek.

Nem mindennapi szín, vagy tematika

Nem szereted a tipikus esküvői színeket? Esetleg idegenkedsz a romantikus stílustól, vagy szeretnéd egy extravagáns tematikára felhúzni az esküvőd napját? Miért ne?! Volt már rock és halálfejek inspirálta esküvőnk és Aliz Csodaországban tematika köré tervezett dekorációink is. Keresd meg azokat a szolgáltatókat, akik partnerek az ötleteidben és valósítsd meg azokat.

esküvői dekor budapest, fekete, menyasszonyi ruha, galia lahav ruha, landesz kati, hard rock hotel budapest
esküvői dekor budapest, fekete, menyasszonyi ruha, galia lahav ruha, landesz kati, hard rock hotel budapest
Különleges ételek

Merjetek elszakadni a rántotthústól, újházi tyúkhúslevestől és a házipálinkától (persze csak ha szeretnétek), és legyenek olyan ételek, amik önmagukban is külön élményt nyújtanak. Lehet az előétel mini hamburger, a főétel lazac, de akár a tematikához is igazíthatod a menüt, ahogy Zsófi menyasszonyunk tette. Az elvarázsolt erdő tematikához gombakrémlevest kértek, és kelta zene szólt a vacsora alatt.

Eltérő stílusú ceremónia- és vacsorahelyszín dekoráció

Nem tudsz dönteni két stílus között? Akkor legyen az esküvői ceremónia helyszín és a vacsorahelyszín más stílusban feldekorálva. A harmónia szép és jó ha végig vezetjük a teljes esküvőn ugyanazt a stílust és motívumot (ezért is nyújtunk teljeskörű szolgáltatást a meghívótól kezdve a dekorációig), de ha valami izgalmasabbra vágysz, lehet a két helyszín egymás szöges ellentéte is akár.

esküvői dekor budapest, orosz esküvő, sorg villa esküvő, esküvői dekoros
esküvői dekor budapest, orosz esküvő, sorg villa esküvő, esküvői dekoros
Eltérő koszorúslány csokrok

Ha a dekorációban megjelenő színekben készülnek monokróm (vagyis egyszínű) csokrok, egyszerre lesz egységes, mégis rendhagyó a kíséreted. Ezt főleg őszi vagy tavaszi pasztellszínekben játszó dekorációban lehet megvalósítani, de jól néz ki akár egy nyári, trópusi hangulatú dekorációban is.

Különböző asztaldekoráció

Bohó és vintage esküvőknek nagyon jól áll, ha minden asztalon másmilyen dekoráció van de természetesen ugyanabban a stílusban, ahogy ezen az esküvőn is csináltuk. Ennek finomabb változata, ha a magas és alacsony díszeket keverjük. Az asztalok formáján is variálunk: lehet egyszerre kör és táblaasztalok is. A formájukból adódóan keülhet rájuk eltérő, eltérő formájú, de stílusban és felhasznált virágokban egyező asztalközép díszek.

Kreatív vendégkönyv

Nem muszáj a szószoros értelmében könyvben gondolkozni. ehelyett a vendégek otthagyhatják a szignójukat akár egy basszusgitáron, faszelet montázson, térképen, amin a megismerkedésetek helye szerepel, vagy bármilyen tárgyon, ami nektek fontos, szimbólikus jelentéssel bír.

Fejezzétek ki az összetarozásotokat egy különleges ceremóniával

Már rég óta nem csak homoköntéssel vagy gyertyagyújtással fejezhetitek ki az összetartozásotokat. Habár véleményem szerint a fröccs készítés is egyre elterjedtebb, ezt is személyesebbé tehetitek olyan dolgokkal, amik rátok jellemző.

Például ahogya képen is látható a pár egy szív formájú vázába öntött művért, de festhettek közös képet, ha a falmászás a kedvenc hobbitok, összekapcsolahattok két karabinert.

esküvői dekor budapest, fekete, menyasszonyi ruha, galia lahav ruha, landesz kati, hard rock hotel budapest
Alternatív formájú csokrok

Akár neked, akár a koszorúslányoknak is lehet alternatív csokrotok: applikálhatjuk karikára, vagy lehet éppenséggel egy szép lámpásban elkészített virágdísz –ilyen lesz az egyik esküvőmön.

Különleges ceremónia berendezés

A klasszikus bevonulóút lehet akár körben kirakott székek között, félkörben, hullámosan elrendezve, vagy bárhogy ami a helyszínen megvalósítható.

Szinte bármi egyébbel kiegészíthető ez a lista, ezeknek csak a képzelet vagy éppenséggel a ti ízlésetek és bátorságotok szab határt.

A bejegyzésben felhasznált képeket készítette: Herczeg Zoltán Fotográfus,  Eszter Faragó Photography.

Letti-esküvői-virágok-virágdekoráció-esküvői-dekoratőr
Letti

Szia! Dekoros vagyok és virágkötő, esküvői álmaidat virágba szövő. Köszöntelek az esküvői blogomban, ami rendszeresen frissül tippekkel, cikkekkel.
Tematikus, exkluzív, romantikus vagy a megszokottól eltérő, egyedi esküvőt szeretnél? Keress bátran!
Rólam bővebben

Olvasd el a többi bejegyzést is:

The current query has no posts. Please make sure you have published items matching your query.