Esküvői dekoros: 6 tipp a megfelelő szolgáltató kiválasztásához

A megfelelő dekoros kiválasztása legalább annyi fejtörést okozhat, mint a menyasszonyi ruha kiválasztása, mert egy jól eltalált dekoráció nagyban befolyásolja az esküvő hangulatát. Az apró részletek, mint például a témához illő ültetőkártya, a meghívóval harmonizáló welcome tábla, a kedvenc színeidből álló menyasszonyi csokor, emlékezetessé és szebbé teszi az az esküvődet.

Az alábbi listával szeretném kicsit könnyebbé tenni a választás folyamatát és értékes információkkal szolgálni arról, hogy mit érdemes figyelni amikor dekoros kiválasztására kerül sor.

Szedd össze, hogy milyen dekorációt szeretnél

  • Gyűjts Pinterest képeket a hangulatról, dekorációkról
  • Nézd meg különböző dekorosok munkáit (instagramon, facebookon, weboldalán)
  • Inspirálódj az esküvői helyszínetek előző esküvői képeiből (weboldalon, facebookon, instagramon a jelölések között)

Kérj ajánlást

Kérdezd meg a barátnőidet, kollégáidat vagy akár a már meglévő szolgáltatóidat, hogy kit ajánlanak. A helyszínek is sokszor rendelkeznek általuk ajánlott szolgáltatók listájával, ahonnan olyan dekorost választhatsz, aki már ismeri a helyszínt. Természetesen egy ismeretlen helyszín sem jelent akadályt egy tapasztalt dekorosnak és erre való a helyszínbejárás.

Szimpatikus-e a dekoros

Amellett, hogy tetszik a munkája, kell egy alap szimpátia is, hiszen hónapokat fogtok kommunikálni egymással. Bíznod kell benne, hogy a dekoros érti mit szeretnél és bíznod kell az ízlésében, hogy el fogja találni azt a hangulatot, amit szeretnétek. Nincs is jobb érzés, mint nyugodtan neki indulni az esküvő napjának, mert tudod, hogy minden rendben lesz a dekorral. Fogadd meg a szakmai tanácsait, hiszen ez a munkája

A szaktudás mellett fontos a személyes rész is, vagyis a bizalom a dekorossal szemben. Olvasd el a bemutatkozását, nézd át a weboldalát, olvasd el előző ügyfelek visszajelzéseit, nézd meg az instagram sztorijait, a social media bejegyzéseit.

Figyeld meg, hogy tetszik-e ahogyan és amiről beszél? Tudsz-e vele azonosulni? Megfogadnád a tanácsait? Szívesen rábíznád az esküvődet?

Milyen vele kommunikálni

Könnyű vele kapcsolatba lépni? Hamar válaszol az emailekre, hívásokra? Átláthatóan, világosan kommunikál a következő lépésekről?

Látsz a munkái között olyat, amivel tudsz azonosulni

Ne csak 1-1 kiragadott képet instagramon, hanem teljes albumokat, ahol az esküvő további részletei is látszódnak. Az oldalamon a Portfolió menüpont alatt találod meg a munkáimat. Ezekben a bejegyzésekben a dekor fotók mellett, mesélek a tervezés háttérfolyamatiról, a párról, hogy mi volt az inspiráció a dekoráció megalkotása mögött.  Ezek alapján képet kaptok arról is, hogyan dolgozom.

Ha megközelítőleg tudod, hogy milyen dekorációt szeretnél, szűkítsd le a listát azokra a dekorosra, akiknek a legjobban tetszik a munkája és kérj tőlük árajánlatot

a büdzsé

Fontos, hogy a látásmód mellett a büdzsé szempontjából is összhangban legyetek a dekorossal. A dekorációs szolgáltatás árát nagyon sok faktor befolyásolja, csak hogy néhányat említsek: vendégszám, asztalok formája, milyensége, a helyszín kinézete-mérete, a virágok típusa, mennyisége, egyedi készítésű dekorációs elemek, a dekoráció mennyisége stb. Viszont nem jó ha csak az ár dönt, azt is szükséges figyelembe venni, hogy mit kaptok az adott árért; milyen mennyiségű és minőségű szolgáltatást.

Annak a híve vagyok, ha a dekorációra szánt büdzsét nyíltan kezeljük. Így ehhez mérten tudok én is ötleteket ajánlani és tervezni. Ilyenkor a következő kérdés az szokott lenni, hogy mennyibe kerül a dekoráció. Erre pontos választ csak személyes találkozó és egyeztetést követően tudok adni, amikor elkészítem a tételes ajánlatot. Addig is ajánlom figyelmedbe ezt a cikket, amiben a dekorációs árakról írtam átláthatóan.

Néhány kapaszkodó a döntéshez

Kaptál néhány árajánlatod, úgyhogy a következő lépés, hogy el kell dönteni ki legyen a ti emberetek.

Néhány szempont, ami segít meghozni a döntést:

  • Melyik dekoros munkái tetszenek jobban?
  • Kinek az ötletei nyertek meg?
  • Az eddigi kommunikáció rendben zajlott? Mi volt a benyomásod ez alapján?
  • Úgy látod, hogy érti a dolgát, kielégítő válaszokat tudott adni a felmerült kérdésekre?
  • Bízol benne, hogy pontosan olyan lesz a dekoráció amit megbeszéltetek, vagy úgy érzed, hogy csak akkor lesz szép a végeredmény, ha szorosan kézben tartod a dolgokat?
  • Ár-érték arány: mit kaptok az árajánlatban szereplő összegért? (virágmennyiség, minőség, egyediség, egyéb szolgáltatások, tapasztalat, stb)

Ha tetszenek a munkáim kérj ajánlatot tőlem.

A bejegyzésben felhasznált képeket készítette: Rokolya Photography , Borító: Alexandra Fehér Photography,