Amber Bride by Sorg Villa | esküvői helyszín vélemény

Ebben a sorozatban általam már dekorált esküvőhelyszíneket mutatok be, dekoros szemszögből. A bejegyzések az általam, a helyszínen tapasztalt és látott élmények alapján íródik, tehát a bejegyzés szubjektív véleményeket tartalmaz.

Foglalás előtt minden esetben érdemes élőben megnézni a helyeket, és a személyes benyomásaitok alapján dönteni. 

Ha szeretnél gyakorlatias információkat kapni a lefoglalt helyszínről, vagy még csak keresitek az igazit, esetleg el vagy akadva, hogy milyen stílusú esküvői is illene az adott helyszínhez; olvass tovább.

“Az elfeledett nemesi birtok” jelzővel illetett Sorg Villa Leányfalu gyöngyszeme, de azt is mondhatnám rá, hogy  ékszerdoboz, de engem leginkább Csipkerózsika álomba szenderült kastélyára emlékeztet –vagy legalábbis ilyennek képzelem. Sűrű, buja növényzet rejti el a kíváncsi szemek elől, aki gyanútlanul autózik Szentendre és Leányfalu között, nem is sejti micsoda szépséget rejt a kovácsoltvas kapun túl lévő kert.

Elhelyezkedés, megközelítés

A Leányfalun található Sorg-Villa úgy 45 percnyi autózásra fekszik Budapest belvárosától. Én legalábbis megszokásból mindig a Szentendrei úton megyek ki, át Budakalászon majd végig Szentendrén. Ezt találom a legkellemesebb útvonalnak. 

Talán az okoz némi kihívást –ha Budapest irányából megyünk– hogy, bár a GPS pontosan jelzi a villát, ráadásul egy barna tábla is kint van a kapu előtt; a főúton haladó forgalmat hirtelen megállítva tudunk csak rákanyarodni a bejáratra, de ha már többször jártunk ott, akkor ez egy elhanyagolható apróság.

 A kapun belépve máris árnyas fák szegélyezik az útunkat, a göröngyös macskakövek szerintem csak hozzáadnak a romantikusan ódon hangulathoz. A sok fa és növény olyan sűrűn körbeöleli a belsőudvart, hogy egyáltalán nem is érezhető az út közvetlen szomszédsága. Mintha rögtön egy másik dimenzióba csöppenénk és valahol itt kezdődik a varázslat, amit a maga nemében csak a Sorg-Villa tud.

esküvői dekor budapest, orosz esküvő, sorg villa esküvő, esküvői dekoros

Stílus, dekorálhatóság

A Sorg Villával nem lehet mellé lőni, ha fontos számodra az ízléses esküvői dekoráció. Nagyon jól állnak neki a kifinomult romantikus dekorációk, a vintage dekorok, az elegánsabb vonalat is bírja. Hangulata egy picit a mediterrán villákra emlékeztet. Az előző képeken például toszkánából ihletődtünk a dekoráció elkészítése során. 

Ha olyat stílust kellene mondanom ami nem áll jól a villának, az véleményem szerint a faszeletes-befőttesüveges rusztikus és a nagyon modern vagy indusztriális irányzatok.

Személy szerint azt kedvelem benne, hogy tele van különféle, dekorálható zeg-zúggal, részlettel. Csakis a képzelet szab határt, hogy hova milyen dekoráció kerüljön; dekorálható a lépcső, a teremben lévő ablak beugró, a beépített szekrény, a kandalló, a teremben található kovácsoltvas kerítés, a csillár… Nem találni sarkot ahova ne tudnánk egy kis apróságot belecsempészni és ne nézne ki jól a végeredmény.

Bútorok

Körasztalos és táblaasztalos elhelyezés is lehetséges kint és bent egyaránt. Az udvaron akár 10-13 körasztal is elfér, bent egy picit limitáltabb az elhelyezhető létszám és az elrendezésbéli lehetőségek. Viszont jól jön B tervként is, ha esne az eső. Az elrendezés megtervezésében a helyszín szervezői segítenek, hogy a lehető legoptimálisabb verzióban kerüljenek ki az asztalok.

A helyszínnek nincsenek saját bútorai, de bérlésre rajtuk keresztül is van lehetőség. Ez dekorációs szempontból azért jó lehetőség, mert nincs megkötve a kezünk, nem kell adott bútorokhoz alkalmazkodnunk, ami a végleges dizájnt nagyban tudja –negatív– irányba befolyásolni. Kiválasztható a dekoráció stílusához legjobban illő bútorzat, ami egy óriási plusz pont.

esküvői dekor budapest, orosz esküvő, sorg villa esküvő, esküvői dekoros
Sorg villa, esküvő, leányfalu, daalarna esküvői ruha, esküvői dekoros Budapest, Wedding, Decor, Hungary

Ceremónia

A ceremónia helyszín az villa egyik legimpozánsabb része. Ha az utcafrontos bejárattól közeledünk, egy elvarázsolt lépcsősoron vezet fel az útunk. Ezt fák és növényzet szegélyezi, este pedig a helyszín által biztosított fénycsomaggal kerül bevilágításra. Ha a vendégek innen érkeznek, ezt a részt is bedekorálhatjuk, ahogy ezen az esküvőn is tettük. A tekintélyes kőfal eleve ad egy hangulatot, innen akár dekorációt lelógatva, akár a szoborfülkét bedíszítve is látványos ceremónia dekoráció készíthető.

esküvői dekor budapest, orosz esküvő, sorg villa esküvő, esküvői dekoros
Sorg villa, esküvő, leányfalu, daalarna esküvői ruha, esküvői dekoros Budapest, Wedding, Decor, Hungary
esküvői dekor budapest, orosz esküvő, sorg villa esküvő, esküvői dekoros

Extrák

A helyszínen akár készülődni is tudtok az emeleti szobákban. Dizájn szempontjából szintén sok lehetőséget rejt magában a terasz, ahol lounge sarkot, fotósarkot is berendezhetünk, vagy éppenséggel a tortavágást is lehet a itt tartani. Ehhez a helyszín is tud biztosítani a villa stílusához illő bútorokat, kiegészítőket.

esküvői dekor budapest, orosz esküvő, sorg villa esküvő, esküvői dekoros

Összességében szívesen ajánlom a Sorg-Villát ha Budapesthez közeli, különleges esküvőhelyszínt kerestek. Az atmoszférája intim, meghitt, itt nem futószalagon zajlanak az esküvők, hiszen nincs is rá fizikailag lehetőség. Továbbá ha fontos, hogy az esküvőhelyszín különleges legyen és az alap adottságokon kívül több lehetőséget is rejtsen magában, akkor tökéletes választás lesz.

Ha Budapest közeli esküvői helyszíneket keresel, olvasd el ezt a bejegyzést, amiben 10, a fővárostól legfeljebb 1 órára lévő helyet mutatok be.

Megjegyzés: A bejegyzések a megírás pillanatában aktuális paramétereket és állapotokat alapul véve készülnek. Az ezt követően bekövetkezett változtatásokért (bővítés, átépítés, felújítás stb.) felelősséget vállalni nem áll módomban.

A bejegyzésben megjelenő képeket készítette: Eszter Faragó Photography