Hilltop Borhotel, Neszmély | esküvői helyszín vélemény

Ha természetközeli esküvői helyszínek közül válogattok, netalán felmerül a szőlőbirtok helyszín, mindenképp érdemes számításba venni a Hilltop Borhotelt. Az elmúlt szezonokban többször volt szerencsénk ott dekorálni, így mondhatom, hogy eléggé megismertük és kiismertük ezt a különleges kis esküvői helyszínt. 

Az így szerzett személyes tapasztalataimmal szeretnék egy kis segítséget nyújtani a választáshoz. Dekoros szemmel adok most nektek olyan tippeket és tanácsokat, amikkel biztosan tökéletes lesz az esküvőtök.

Rusztikus esküvő, romantikus esküvő, greenery, púderszín,Hilltop,Neszmély

Elhelyezkedés, megközelítés

A Hilltop Budapesttől kicsivel több mint egy óra autóútra található, Tatától pedig 20 perc utazással juttok el a Melegeshegy csúcsán található szőlőbirtokra. Ahol, ugyanezen név alatt futó borokat is készítik. 
Az első és a legfontosabb, amit megemlítenék, hogy páratlan panorámával rendelkezik, többek között látni a Dunát is az étteremből, ami egyben az esküvők helyszíne is.

Hilltop borhotel, neszmély, hilltop bor, hilltop esküvő
Asztali dekoráció esküvő

Stílus, dekorálhatóság

Mint ahogy említettem, az egész termet a 180 fokban nyíló panoráma uralja. Ez már önmagában gyönyörű, természetesen a főasztalnak is ez adja a hátterét, amit semmiképpen sem szoktunk eltakarni, viszont finoman díszítjük, ahogy azt Andi és Sofi esküvőjén is tettük. 

A helyszínen uralkodó színek a sötétbarna, fagerendák és -oszlopok határozzák meg az összképet, amitől rusztikus stílusa van, de a kicsit sötét belsőtér csodásan feldobható ezernyi apró fényfüzérrel, aminek a felrakása sem akadály. A helyszín alaptartozékai közé között van az oszlopokra tekert sötét drótos fényfüzér, de a mennyezet dekorálásához, mindenképp a dekorosnak kell biztosítania a fényeket. 

Hilltop borhotel, neszmély, hilltop bor, hilltop esküvő
Képek: Terjék Krisztián Photography

Ami a hely stílusát illeti, hiba lenne azt gondolni, hogy csak a rusztikus-faszelet-zsákvászon-befőttesüveg illik oda. Tökéletesen megállja a helyét egy minimalista, letisztult- vagy bisztró hangulatot idéző dekoráció, de a romantikus, kicsit elegánsabb vagy akár az indusztriál irányt sem vetném el.

Érdekel az indusztriális dekor? Inspirálódj ebből az etyeki esküvőből.

Extrák

Szőlőbirtok lévén a hangulatot erősen meghatározza a bor jelenléte, számtalan hordóval tudnak hozzájárulni a dekorációhoz. Ha szeretnétek, akkor egy stílusosan koptatott fa ajtón vagy létrán rendezik be nektek desszertasztalt vagy fröccs bárt az épület mellet lévő lugasnál.
A kültéri ceremóniához pedig három féle boldogságkapu közül választhattok. 

Ezek dekorosként is előnyt és segítséget jelentenek.

Ceremónia helyszín

Talán az egyik legnagyobb vonzerője a lenyűgöző szabadtéri ceremónia helyszín. Az étteremtől pár száz méterre lévő dombon mondhatjátok ki az igent, ahol a legszebb háttér maga a szőlőtökékkel tarkított panoráma. A ceremóniára fekete kerti székeket biztosít a helyszín és ha kéritek, boroshordókat adnak a ceremóniához. A kreatív fotózást pedig megtarthatjátok a szőlősben.

Kép: Terjék Krisztián

Megjegyzés: A bejegyzések a megírás pillanatában aktuális paramétereket és állapotokat alapul véve készülnek. Az ezt követően bekövetkezett változtatásokért (bővítés, átépítés, felújítás stb.) felelősséget vállalni nem áll módomban.

A bejegyzésben felhasznált képeket készítette: Terjék Krisztián, Eszter Faragó Photo, Archivo