Koszorúslány csokor vagy csuklódísz?

Nem tudod, hogy melyiket válaszd, melyiket „szokták” vagy melyik illene a koszorúslányaidhoz? Olvass tovább, és a bejegyzés végére már tudni fogod, hogy koszorúslány csokor vagy csuklódísz jobb-e az esküvődre.

A KOSZORÚSLÁNY CSOKOR

A koszorúslány csokor, a menyasszonyi csokorral harmóniában készül el és kisebb annál. Többféle megoldás létezik arra, hogyan különítsük el kinézetben a koszorúslányok virágait a menyasszonyi csokortól.

HOGY NÉZZEN KI

  • Ha ugyanolyan, mint a menyasszonyi csokor: ilyen esetben azt javaslom, hogy a koszorúslány csokor legyen látványosan kisebb
  • Egy féle virágból: ilyenkor a menyasszonyi csokorban megjelenő egyik virágból, vagy teljesen másmilyen virágból készülnek el a csokrok. Állhat akár kizárólag zöldekből, ha illik a koncepcióhoz.
  • Másik színben: a koszorúslány elkészülhet, a dekorációban megjelenő valamelyik színben. Például, ha a dekoráció őszi színekben játszik (burgundy-narancs-barna), a csokrok lehetnek csak burgundy színűek

 

MIÉRT AJÁNLOTT A KOSZORÚSLÁNY CSOKOR

Bevonulásnál sokkal szebb és elegánsabb, ha a lányok kezében egy csokor van –még ha pici is–, mert akkor biztosan egységesen, szép tartással vonulnak be. Míg csokor nélkül sokan nem tudják mit kezdjenek a kezükkel, ha nincs mit fogniuk. Majd az esküvő után, emlékként hazavihetik. Ha a koszorúslányok ruhája nem pontosan ugyanolyan, egyen csokrokkal szépen összefésülhető a kinézetük.

 

KIK KAPNAK CSOKROT

Értelemszerűen a koszorúslányok, sokszor a tanúnak is ugyanilyen csokrot szoktak kérni. Nagyon pici gyerekeknek nem javaslom a koszorúslány csokrot, mert inkább nyűgként élik meg/ elhagyják/elejtik stb. Általában 7-8 éves kortól már kényelmesen tudják magukkal vinni a kislányok a virágokat. Ez alatt inkább egy cuki, fejre való virágkoszorút és kézbe legfeljebb sziromszórást szoktam javasolni.

ÁRAK

  • 6 000-7 500 Forinttól –rezgőből készülő csokor esetén
  • 10 000-12 000 Forinttól –komolyabb, a dekorációval harmonizáló virágok esetén.
kilroy was here esküvő, csákberény esküvő, csákberény pajta, esküvői dekoros budapest
CSUKLÓDÍSZ

A csuklódísz egy szalagra applikált virágdekoráció, de készítettem már fém karperecre is. A szalagos verzió azért jó(bb), mert így a méretét mindenki magának állíthatja be.

A szalag és a virágok színe harmonizál a dekorral, és/vagy a koszorúslányok ruhájával. A csuklódíszbe főleg, a dekorációban egyébként is használt, kisebb fejű virágok, termések, bogyók stb. kerülnek.

 

MIÉRT AJÁNLOTT A CSUKLÓDÍSZ?

Ha a koszorúslányoknak egyéb feladatai is lesznek, mint például: sziromszórás, a menyasszonyi ruha igazgatásában segédkeznek, akkor érdemes a kezüket szabadon hagyni.

A személyes tapasztalatom az –legalábbis a bontáskor hátrahagyott csuklódíszekből erre következtetek–, hogy hosszútávon lekerülnek ezek a kiegészítők, míg csokrot még sosem láttam otthagyva az esküvő után.

KIK KAPNAK CSUKLÓDÍSZT?

A koszorúslányokon kívül még a tanúknak szoktam ajánlani. Utóbbinak azért, mert a tanúnak több dolga is szokott akadni: megfogja a csokrodat, aláírja az anyakönyvet, esetleg átadja a gyűrűket. Ezek miatt a csuklódísz praktikusabb nekik. Illetve amennyiben szeretnéd őt kicsit elkülöníteni/kiemelni a koszorúslányoktól, ezt ilyen módon is megteheted.

ÁRAK

  • Mérettől és virágoktól függően 3 000 – 5 000 Ft
  • Nagyobb, különlegesebb csuklódíszek ennél akár magasabb áron készülnek el.

Összességében nincs jó vagy rossz választás, mindig azt javaslom, hogy olyan opciókat válasszatok, ami az esküvőtökhöz passzol. Ha pedig bizonytalanok vagytok, hogy mi illik a ti esküvőtökhöz, szívesen segítek a döntésben.

A bejegyzésben megjelenő képek mind a saját munkáink. A bejegyzésben felhasznált képeket készítette: Bártfay Dávid, Róbert Raffai Photography

Letti-esküvői-virágok-virágdekoráció-esküvői-dekoratőr
Letti

Szia! Dekoros vagyok és virágkötő, esküvői álmaidat virágba szövő. Köszöntelek az esküvői blogomban, ami rendszeresen frissül tippekkel, cikkekkel.
Tematikus, exkluzív, romantikus vagy a megszokottól eltérő, egyedi esküvőt szeretnél? Keress bátran!
Rólam bővebben