Esküvői dekoráció árak – Mennyibe kerül az esküvői asztal dekoráció

Asztali dekoráció esküvő
  • Save

Kép: Terjék Krisztián

Esküvői dekoráció árak - Az asztal dekoráció

A cikksorozatom célja, hogy bemutassam, milyen esküvői költségvetéssel számolj, ha minket szeretnél felkérni az esküvői dekorációd kivitelezésére. A cikkben a saját árazásunkat mutatom be. Az egyes elemek szakmai-árazási alapja hasonló lehet minden virágkötőnél és dekorosnál. Ugyanakkor minden szolgáltatónál egyéni döntés, hogy saját munkáját miképpen árazza, így előfordulat olyan szolgáltató is, aki ennél magasabb költségekkel dolgozik.

 

 

Miből áll az asztali dekoráció?

Az asztali dekoráció az egyik legösszetettebb eleme az esküvőnek, mármint árazás szempontjából. Sok apró részből, tárgyból áll, hogy a legalapabb eszközöket említsem: váza vagy egyéb virágtartó, gyertyák, mécsesek és tartóik, egyéb dekorációs eszközök/tárgyak menütartó, asztalszám — ehhez esetenként jön a tervezési és nyomdai munka is, de a grafika külön kategória. Tágabb értelemben pedig beletartozik a  terítő, futó, textilszalvéta, a dísztányér, egyedi, exkluzív evőeszközök, poharak és a személyes vesszőparipám a só- és borsszóró. Tehát minden ami az asztalra kerül és befolyásolja a látványt. Sőt, magukat az asztalokat és a székeket is ide veszem, hiszen ezek is nagyban hozzátesznek az összképhez, és a terem hangulatát is ezek határozzák meg.

A dekoráció elkészítéséhez felhasználunk virágkötő eszközöket, alapanyagokat, és tartósító oldatokat, hogy a virágok tökéletesen gyönyörűek legyenek.

 

Mennyi dekoráció kell az asztalra?

Ez függ az asztal formájától, méretétől, a felterítést követően rendelkezésre álló helytől és a vacsora felszolgálási formájától. Ez utóbbi lehet tálszervíz — amikor mindenki egy tálról szedi az ételt, büféasztalos vagy e kettő keveréke, a legelegánsabb étkeztetési forma a tányérszervíz, ez esetben minden egyes vendég már a tányérokra szervírozva kapja meg a fogásokat a pincérektől. 

Például 12 fős asztalra (ha 6-6 fő ül kétoldalt) általában három darab díszt javaslok. Ez lehet akár egy központi hangsúlyosabb  virágdísz és két kisebb, vagy három ugyanolyan méretű, vagy több kisebb méretű dekoráció (váza, gyertyák, egyéb tárgyak) az asztal teljes hosszában.

személyes konzultáción azzal kezdjük, hogy ezeket a paramétereket átbszélem veletek, majd ez alapján tervezem meg a dekorációt.

Az asztalközép dekoráció árát befolyásolja, a virágok és növények mennyisége, a hozzáértő kivetelezéshez szükséges munka mennyisége, összetettsége, alapanyagigénye. A greenery, vagyis a zöld növények a hiedelemmel ellentétben, nem feltétlenül jelentenek olcsó dekorációt.

A dekoráció elrendezését, formáját sok esetben ösztönből is alakítom az esküvő napján, elvégre kreatív szakmáról van szó.  Ha éppen szükségesnek látom, nem vagyok rest több -ahogy a lehetőségek engedik- virágot tenni bele, vagy kiteszek extra gyertyákat a hangulat és az esztétika fokozásáért.

greenery esküvő,zöld esküvői dekoráció, elegáns esküvői dekoráció, wedding decor budapest, greenery zöld, termésszetes esküvői dekoráció,arany esküvői dekoráció, esküvői dekoráció 2020, esküvői dekoráció,botanica vendégház, botanica, dántszentmiklós, hotel botanica esküvő, stílusos vidéki szállodál,botanica étterem, esküvő-botanica vendégház, blush wedding decor,vidéki esküvő helyszínek,esküvő helyszín budapest környéke, 50 fős esküvő helyszín
  • Save
greenery esküvő,zöld esküvői dekoráció, elegáns esküvői dekoráció, wedding decor budapest, greenery zöld, termésszetes esküvői dekoráció,arany esküvői dekoráció, esküvői dekoráció 2020, esküvői dekoráció,botanica vendégház, botanica, dántszentmiklós, hotel botanica esküvő, stílusos vidéki szállodál,botanica étterem, esküvő-botanica vendégház, blush wedding decor,vidéki esküvő helyszínek,esküvő helyszín budapest környéke, 50 fős esküvő helyszín
  • Save

Képek: Rokolya Photography

Extrák

Itt említeném a dísztányérokat, textilszalvétát, színes terítőket, egyedi evőeszközöket. Ezek mind olyan kiegészítők, amik elképesztő módon emelik az asztal ünnepélyességét és fényét. A fenti képen is egy ilyen dísztányért láttok. 
Természetesen ezek is hozzátesznek a dekoráció végösszegéhez. A textilszalvéták  (dekoráció nélkül) darabonként 250 és 450 forint között szoktak mozogni. Minél igényesebb dekorációt szeretnétek, annál több ilyen, egyedi elembe érdemes invesztálni. 

Mi lesz a virágokkal?

A virágok és növények az esküvő után a tiétek marad. A dekorációban lévő díszekből kis csokrokat készítünk, amiket odajándékozhattok a vendégeknek. Amennyiben erre nincs lehetőség (főleg tűzött díszekből nehezebb csokrot készíteni és elvinni) vagy nem tartotok rá igényt, a virágokat jótékony célra ajándékozzuk el.

A leégett, de még használható, esztétikus tömbgyertyákat pedig a zerowaste jegyében kültéri lámpásokban újrahasznosítjuk.

 

Mindezt egybevéve ennyibe kerül az asztal dekoráció:

18-20 ezer forinttól indul, egy darab asztalközépre értve. Természetesen ez irányár, az egyedi kérések alapján, ahogy azt fentebb is említettem, előfordulnak eltérések.

Bízom benne, hogy a fenti információk segítségedre lesznek az esküvői költségvetés megtervezésénél!

Tarts velem a jövő héten is, ugyanis jön a sorozatom harmadik része, ahol további hasznos információkat találsz majd, az esküvői dekoráció árakkal kapcsolatban.

Megjegyzés: Az árak a 2021-es szezonra érvényesek.

Kövess itt is