Ha követsz Instagramon vagy Facebookon, akkor biztosan láttad már, az elmúlt napokban posztolt kis “szösszeneteket” arról a szuper projektről, aminek a részesei lehettünk. Minden azzal kezdődött, hogy Regina -a Cottage vezetője- megkeresett pár hónapja, hogy Érpatakon egy csodás ékszeres dobozkát készülnek létrehozni, ahol a hasonlóan romantikus lelkületű párok kelhetnek egybe, egy olyan komplex miliőben, ami az országban igen csak ritka. A házasulandó párok egy helyen tarthatják meg az esküvői fogadást, a vendégházakban pedig a násznép elszállásolása is megoldott, a polgári ceremóniára egy kis tavacska közepén kerülhet sor, és nem utolsó sorban, még saját zsindelyes tetejű kápolnával is rendelkezik. Minden egy helyen, úgyhogy a logisztikai problémák letudva, természetközeli környezetben, ízléses berendezéssel.  Egy hely, ahol az apró részletekben rejlik a figyelmesség, ahol minden a házasulandó párról szól és ahol az esztétika és a minőség nem az utolsó szempont. Ez a Zsindelyes Cottage , ha le kellene írnom. Mindenekelőtt szeretném elmondani, hogy milyen nagy megtiszteltetés volt ez nekem/nekünk. Tudván azt, hogy csupán pár hónapja létezünk így, ilyen formában, mint Blush Wedding Decor, 100%-os bizalmat élveztünk. Reginával az első perctől megtaláltuk a közös hangot, folyamatos, sokszor napi szinten egyeztettünk a részletekről. Ugyanakkor csodás kihívás volt, hiszen akkor még egy, fizikai formájában nem létező helyhez kellett megálmodnom, olyan dekorációt, ami végül valóban passzol oda. Az volt a kérés, hogy -az akkor még csak épülő Cottage-hoz- tervezzünk meg egy olyan esküvői dekorációt ami ötvözi azokat az értékeket, amiket képviselni szeretnének; egyszerűség, letisztultság és szerethetőség. Ha pedig az esküvőket szeretném definiálni, amiket mi is szeretünk, ugyanezek a jelzők jutnak az eszembe. Ezen jelzők, és jó pár Pinterest kép mentén kezdtünk el közösen dolgozni, és pár hét alatt kialakult az a koncepció  amihez mi szereztük be és készítettük el az eszközöket. Két stílust választottunk ki, ‘Shabby Chic’ és ‘Rustic Greenery’ (ha inspirálódni szeretnél, hogy milyen ez a két stílus, kattints ide és ide képekért )  Két hónapnyi munka, egy nyíregyházi kiállítás után (amiről ide kattintva tudod megnézni a képeket) és sok-sok Facebook beszélgetés után, íme képekben a végeredmény.

Olyan eszközöket szerettem volna összeszedni, amik jól kombinálhatóak mind a Shabby Chic romatikus, pasztelesebb hangulatával, ugyanakkor a a Greenery-t is kiegészíti, a Cottage-hoz passzoló rusztikus jegyekkel.

zsindelyes cottage érpatak

zsindelyes cottage érpatak

A Fogadóban -ahol az esküvői fogadás tartható-, szerettük volna megjeleníteni mindkét stílust, továbbá ezeknek a változatait. 66 főre volt megterítve, 5 asztalon (mint egy kisebb esküvő!).

Mivel a Cottage színei a fehér és a lila, ilyen színű rózsát és wax virágot használtam az asztalközepekhez,  szépséges fehér hortenziával és púderes rózsaszín rózsákkal kevertem, és jutott bele az egyik kedvencemből az eucalyptusból is. Ugyanez a pasztelles hangulat köszönt vissza az asztalszámok grafikájában is.

zsindelyes cottage érpatak

A Shabby Chic asztalokat a Regina nagymamája által horgolt terítők tették még szebbé…

…míg a Greenery asztalokat, különböző zöldek használatával dobtuk fel. A dekorációs kollekciókat úgy szerettem volna összerakni, hogy az egyes darabok kombinálhatóak legyenek egymással, mint például ez a halvány juta futó, ami csodásan kiegészíti a greenery vonalat és a shabby chic dekorációnak is megfelelő alap.

A főasztal, és a már túl jól ismert Mr & Mrs felírat helyett… 😉

Fő asztal háttér

A főasztal greenery háttere és az ötletes pálinkás üveg lámpák.

Ez pedig a kedvenc feliratom, egyszerűen kedves, romantikus és vicces 🙂 és a Fogadó kívülről. Alig várom, hogy lássam amikor már minden zöldbe borul körülötte. 🙂

A székek díszítését nem a megszokott székszoknyákkal oldottuk meg, hanem ilyen romantikusan leomló szék díszekkel. A greenery asztalok székeit, pedig egy aprócska ruscus csokorral tettük letisztultan hangsúlyossá.

 

A shabby chic asztalok tányérjaiba pedig kis rozmaring szálakat helyeztünk, szalvéta dekor gyanánt.

A külső tereket útbaigazító feliratokkal dekoráltuk és sok zölddel, na meg gyertyákkal, amik napnyugta után gondoskodnak a hangulatról.

zsindelyes cottage érpatak

zsindelyes cottage érpatak

A kápolnába vezető utat pedig egy ilyen irányítótáblával tettük láthatóvá. 🙂

Részletek a fogadóból.

zsindelyes cottage érpatak

…És végül de nem utolsó sorban a fotófalunk, amire irtózatosan büszke vagyok. Viktorral egy hétig dolgoztunk rajta (az egyéb eszközök beszerzéséről nem beszélve), hogy egy ilyen “fun” eszközt hozzunk létre, amivel talán mi is hozzátehetünk az elkövetkezendő “cottage-dzsos” esküvők hangulatához. Bár a Budapest-Érpatak 250 km-es út után kisebb javításra szorult, most teljes pompájában várja, hogy a a párok, no és a násznép igénybe vegye és töméntelen szép emléket örökítsenek meg vele. <3 🙂 Az üres keretek nem véletlenül vkerültek rá, a párok ezekbe tehetnek saját képeket vagy egyedi feliratokat, idézeteket, ezzel is személyesebbé téve a falat. Még egy krétatáblát is elhelyeztünk rajta, hogy akár a saját, esküvői hashtag vagy a pár neve kerüljön rá.

Még egyszer köszönjük Reginánank és a Zsindelyes Cottage csapatának a megkeresést, és a feltétlen bizalmat! Úgy érzem, hogy valami igazán jó dolog létrehozásában segédkezhettünk, ami biztos vagyok benne, hogy az elkövetkezendő évek során sok-sok párnak fog gyöngyőrű és emlékezetes pillanatokat szerezni.

Ha pedig kedvet kaptál ahhoz, hogy itt tartsd meg az esküvődet, nézd meg a Zsindelyes esküvői oldalát, ha pedig szeretnél hasonló dekorációt, akkor kérj ajánlatot tőlünk! 🙂

 

Letti

Dekoráció és virágok: Blush Wedding Decor

Képek: saját