Mit csinál az esküvői dekoros?

esküvői dekoratőr

Sokszor merült fel a személyes találkozók folyamán a kérdés, hogy mi az amit mi vállalunk, mikor dekorálunk, milyen eszközökkel rendelkezünk, mi az amit mi beszerzünk stb. Ezért összeszedtem, mi -a Blush Wedding Decor- hogyan dolgozunk, mi is zajlik pontosan a háttérben amikor esküvői dekoratőr segítségét kéred az esküvődhöz.

Alapesetben van olyan dekoratőr aki csupán a dekorációval foglalkozik és van aki virágkötészettel is. Előbbi esetében egy külön virágos készíti a csokrodat, virágdíszeket. Mi az utóbbi tábort erősítjük, így ha dekorról van szó, csak egy szolgáltatóval, vagyis velünk kell kapcsolatot tartanod. Íme lépésenként, hogyan zajlik a dekorálás folyamata, onnantól, hogy megkeresel minket.

Ajánlat kérés

Amikor megkeresel az ajánlat kéréssel, optimális esetben minden részletet leírtál ahhoz, hogy megtudjuk írni a részletes árajánlatot. Ilyenkor számba veszem amiket leírtál, a helyszín adottságait, virágok szezonalitását, rendelkezésre álló eszközeinket stb. és ez alapján megírjuk az árajánlatot.

Helyszínbejárás

Az esküvő helyszínén tervezzük meg közösen a dekoráció pontos és végleges elhelyezését. Ez azért fontos mozzanat, mert élőben látva realizálódnak igazán a méretek és az arányok, itt tudjátok ti is pontosan vázolni az elképzeléseiteket. Továbbá a helyszín vezetői olyan információval tudnak szolgálni ami az elrendezést -és ezáltal a dekorációt is- befolyásolhatja. Egy finom kávé mellett beszéljük meg és pontosítjuk azt amit e-mailben leírtatok. Inspirálódunk, közösen ötletelünk, ismerkedünk kicsit személyesen is. 🙂 Ilyenkor bármilyen aprónak vélt részlet számít; a kedvenc színetek, vagy italotok, egy közös élmény, valami ami rátok jellemző… Ezeket mind-mind bele tudjuk fűzni az esküvői dekorációba.

Kapcsolat tartás veletek

Onnantól kezdve, hogy minket kértek meg a dekoráció elkészítésére, folyamatosan kapcsolatban állunk veled. A lényeg, hogy ne érezd úgy, hogy egyedül vagy ebben a dologban, hiszen ha dekorációról és virágokról van szó, mi itt vagyunk. Ha utólag megtetszett egy dekoráció, vagy változtatnál valamin, bizonytalan vagy benne, hogy mi legyen a köszönő ajándék, bátran keress minket.

Ajánlások

Semmiképp sem szeretnék vetekedni az esküvőszervezők munkájával, hiszen ennek is megvan a létjogosultsága, viszont pár szolgáltatót ismernek és tudnak ajánlani a dekorosok is. Hiszen a különböző esküvők és rendezvények során mi is megismerkedünk számtalan kollégával, így aztán ha megkérdeztek, hogy tudok-e ajánlani jó Dj-t vagy fotóst, valószínűleg fogok tudni.

 

Anyagbeszerzés, elkészítés

A megbeszéltek alapján mi elkészítjük, beszerezzük, rendelkezésetekre bocsájtjuk a dekorációs kellékeket. Ez gyakorlatilag a legnagyobb része a munkának, hiszen több hónapos előkészületről beszélünk, amikor is mi a háttérben végezzük a munkát, hogy majd a ti napotokon minden tökéletes legyen. Tervezünk, kutatunk, kivitelezünk, hogy mindenből a legszebbet, legjobbat vigyük az esküvőtökre. Személy szerint ezt találom az egyik legizgalmasabb, leginspirálóbb résznek, mert a szemem láttára szépen lassan megvalósulnak, az addig csak papíron létező tervek. A gyakorlati háttérmunka mellett további önképzés és szakmai inspirálódás is áll. Például kiállításokra, virágkötészeti bemutatókra járunk, releváns szakirodalmat is szívesen olvasok. Egyrészt mert úgy gondolom alap, hogy folyamatosan tanulok, mélyítem a tudásom és tájékozódom a legújabb trendekről,  másrészt természetesen magánemberként is érdekel.

Több alkalommal is felmerült, hogy ha ti magatok szeretnétek egy bizonyos dolgot/dekorációt készíteni van-e rá lehetőség. Mi elsősorban a saját és általunk elkészített, beszerzett eszközökkel dolgozunk. Ezáltal tudjuk garantálni azt a képi világot és végeredményt, amiért neked is megtetszett a munkánk és amiért most ezen az oldalon vagy. Ha már beszerezted a dekoráció nagy részét és olyan dekorost keresel, aki ezt felteszi neked aznap, akkor sajnos nem mi leszünk a “Nagy Ő”.

Olyan tárgyakat is szívesen elkészítünk ,mint a köszönő ajándék, egyedi vendégkönyv.

 

Dekoráció felinstallálás

Az esküvőtöket megelőző napokban az utolsó simításokat végezzük, elkészítem a virágdíszeket, egyeztetünk veletek például arról, hogy mikor adom oda a csokrokat. Az esküvőtök napján mi már reggel (illetve amikortól a helyszín lehetővé teszi) ott vagyunk, hogy feldíszítsük.  Ilyenkor általában három fő helyszín van; a templom, a polgári ceremónia helyszíne és maga az esküvői fogadás helyszíne. Ehhez elsősorban szükségünk van a napotok forgatókönyvére, hogy mi is úgy tudjuk ütemezni a helyszín(ek) dekorálását. Mire ti megérkeztek, addigra minden teljes díszben fog állni. Nektek már csak az a dolgotok hogy szépek legyetek és jól érezzétek magatokat.

Dekoráció leszedése

Ez is elsősorban a helyszíntől függ, de gyakorlatilag már másnap reggel leszedjük a dekorációt, így nektek erre nincsen gondotok. Ha megengedtek még egy személyes megjegyzést; ilyenkor mindig egy kicsit szomorú vagyok, mert az esküvő dekorációnak az a sorsa, hogy tiszavirág élete legyen, ugyanakkor boldog is. Hiszen ha minden igaz, ti egy csodás napon vagytok túl és szeretjük  azt hinni, hogy ebben nekünk is volt egy aprócska szerepünk. 🙂 Habár a dekoráció az egyik leglátványosabb eleme az esküvőnek, hosszabb háttérmunka előzi meg, mint amennyi ideig valóban látható. Úgy gondolom, valahol ez a “szépsége” ennek a műfajnak.

Ha érdekel több werk fotó a háttér munkánkról, kattints ide és nézd meg őket.

Remélem, hogy sikerült összeszedni és válaszolni minden kérdéses pontra. Ha bármilyen kérdésed van a dekorációval vagy bejegyzéssel kapcsolatban, írj nekünk egy üzenetet: hello@blushweddingdecor.hu

Letti